betoncsiszolás. ipari padló felújítás, padló készítés

(20) 956 5479

betonkiralykft@gmail.com

Az egész országban

állunk rendelkezésre

OXYDTRON Vegyszermentes „zöldbeton" - BetonKirály Kft

Működése a cement kötésekor lejátszódó kémiai reakciók sorrendjének változásán alapul, melyek fizikai átalakulást eredményeznek. Az Oxydtron összetevői víz jelenlétében hatnak a régi beton és más porózus szerkezetű, az építőiparban használatos anyagok szerkezetére, és ott vegyi reakciókat indítanak el.

A vegyi reakciók eredményeként, új oldhatatlan vagy nehezen oldható vegyületek jönnek létre, amelyek kikristályosodva kitöltik a kapillárisokat, makro pórusokat, és mikro repedéseket. A betonban lévő szabad mész és víz oldhatatlan, szilárd kristályos anyaggá válik. A folyamat végén a pórusok átmérője 10-7 alá süllyed, és megváltozik a beton szerkezete.

A normál beton 70% makro-, és 30% mikropórust tartalmaz. Az Oxydtron adalékszerrel ez az arány megfordul, és jelentősen eltolódik. 3% makro- és 97% mikropórus keletkezik, ami vízállóságot, és vegyi ellenállóságot tekintve kiváló.

A mesterségesen kialakított mikropórusok valamivel nagyobbak, mint a vízmolekula, de az ott található felületi feszültség nem engedi át rajtuk a vízrészecskéket. Az így kialakított molekuláris szita szűri meg a nagyobb molekulákat (mint pl. szerves savak, alkaloidák és zsírok.) A pórus átmérő csökkenés növeli a folyadék- és gáz nyomását a belső pórusokban. Ezáltal véd a víz, gáz és elektrolitok további behatolása ellen.

Ezen túl a beton olyan fizikai átalakuláson megy végbe, ahol megváltozik az energetikai rendszere, stabilitása oly mértékben megnő, hogy a környezetének romboló hatásaira egyszerűen kevésbé reagál (víz, sav, lúg, olaj, fagy).