betoncsiszolás. ipari padló felújítás, padló készítés

(20) 956 5479

betonkiralykft@gmail.com

Az egész országban

állunk rendelkezésre

Terrazzo padló készítés - BetonKirály Kft

A terrazzo padló készítés esetén tulajdonképpen egy öntött műkövet, homogén fényes felületűre csiszolunk!

A terrazzo olasz szó, jelentése: terasz. Eredetileg velencei építőmunkások használták, mint olcsó padlóburkolatot, hogy színesebbé tegyék teraszaikat. Már a Krisztus előtti IX. századból származó padlókat is találtak, régészeti feltárások során. A későbbiekben építészek kezdték használták templomok katedrálisainak illetve padlózatainak készítéséhez. Akkoriban ebből az anyagból szinte csak műalkotásszintű padlóburkolatok készültek és csak művészeket bíztak meg a munkával.

A terrazzo padló sokoldalúsága és szépsége a mai építészek és tervezők számára is ideális, amivel tartós és gyönyörű felületeket lehet vele létrehozni.Nagyon kemény, kőszerű anyag. A vázat alkotó nemes kőzúzalék színe, szilárdsága és mérete adja a terrazzo végső megjelenési formáját. Ez általában márvány, kvarc, gránit vagy gyöngyház.

Akár környezetbarát is lehet, mivel típusától függően újrahasznosított üvegből vagy más anyagokból készülhet, és nem bocsát ki káros vegyületeket. Kötőanyagnak általában cementet vagy műgyantát használnak. A terrazzo hihetetlenül tartós, és könnyen tisztán tartható burkolat. Tartsuk szem előtt, hogy egy ilyen padló, odafigyelést, és törődést igényel.